Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014






LUCKY LUKE STORIES



ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...
 

Είναι πολύ πιο βλαβερό και επικίνδυνο απο όσο εμείς πιστεύουμε.Γνωρίζετε ότι μόνο το 26% του καπνού μένει μέσα στο τσιγάρο,το 28% εισπνέεται από τον καπνιστή και το υπόλοιπο 46% σκορπίζεται στον αέρα; Περισσότερες από 50 καρκινογόνες ουσίες έχουν ταυτοποιηθεί στον καπνό του τσιγάρου που απελευθερώνεται στον αέρα. 

                 Έρευνες έδειξαν πως στα ούρα και στο αίμα των ατόμων που εκτέθηκαν σε παθητικό κάπνισμα εντοπίζονται νικοτίνη, κοτίνη και καρκινογόνες ουσίες. Στους μη καπνιστές ο καπνός (ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους) ερεθίζει τα μάτια, προδιαθέτει σε συχνές φλεγμονές και ερεθίζει το αναπνευστικό σύστημα. Επίσης προκαλεί ρινικά συμπτώματα, βήχα και πονοκεφάλους.Οι επιδράσεις αυτές είναι πιο έντονες στα παιδιά. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα φαινόμενο που αφορά και τους καπνιστές, καθώς η έκθεσή τους στον καπνό από τα τσιγάρα άλλων ανθρώπων πολλαπλασιάζει την πιθανότητα να προσβληθούν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. 
   

Γενικότερα, σύμφωνα με πειραματικά δεδομένα σε ανθρώπους και πειραματόζωα, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η δευτερογενής έκθεση στον καπνό προκαλεί στον οργανισμό μεταβολές παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται στους καπνιστές, έστω και σε μικρότερο, κατά κανόνα, βαθμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου